آشپزی از دیرباز یکی از محبوب ترین هنر ها، صنعت ها و مشاغلی است که در دنیا پیگیری می شود و هر کشوری خوراکی ها و غذا های مختص به خود را دارد.
ایران به عنوان یک کشور در اسیا و قاره ای پهناور گستره ای بزرگ از انواع خوراک ها را در بر می گیرد و احتمالا وقتی نام غذای ایرانی می شنویم شما هم چندین کلمه در ذهنتان تداعی می شود: قرمه سبزی، قیمه، فسنجان و… اما باید بدانید که تعداد خیلی بیش تر از تنها چند مورد محدود است.
هر اقلیم و منطقه از ایران غذاهای سنتی مختص به خود را روی سفره قرار می دهند و این تنوع واقعا بالا است.
غذاهای بین المللی نیز امروزه در ایران و دیگر کشور ها محبوبیت زیادی بدست آورده اند و حتی بسیاری رستوران ها ترجیح می دهند صرفا غذا های بین المللی را در اختیار مشتریان قرار دهند.
مسئله امروز ما آموزش و فراگیری آشپزی است که در حال حاضر از منابع مختلف می توانید این کار را انجام دهید. اینترنت باعث شده که بسیاری دیگر ساعت ها وقت صرف خواندن کتاب نکنند و با یک جستجو هر چه می خواهند بدست آورند.
نکات مهم درباره یادگیری آشپزی
آشنایی با مقیاس ها و واحد های اندازه گیری در آشپزی ایرانی مهم است، به طور مثال زیاد و کم کردن یک ادویه می تواند طعم خوراکی را به صورت کامل دگرگون سازد. بعلاوه این که شما ابتدا باید از یادگیری دستور پخت غذا هایی شروع کنید که ساده تر هستند؛ به طور کلی ما دو فرهنگ اصلی آشپزی داریم، گیاهخوار ها که به صورت کلی در غذا های خود از هیچ فراورده گوشی استفاده نمی کنند.
نقطه مقابل آن ها گوشت خوار ها هستند که البته در ایران تنوع غذایی بالاتری دارند. به هر حال یادگیری آشپزی بر اساس دستور پخت می تواند در ابتدا کمی سخت باشد، اما با چند بار تمرین و تکرار و آزمون و خطا قطعا نتیجه می گیرید.
مثلا کباب کوبیده به عنوان یک غذا و کباب محبوب ایرانی دستور پخت و آماده سازی خاصی دارد و اگر مطابق آن انجام نشود، مشکلات زیادی حین پخت در انتظارتان است که شاید ساده ترینش ریختن کباب از روی سیخ باشد.
یادگیری آشپزی ایرانی و بین المللی
با تمامی این گفته ها اگر عشق وجود داشته باشد، آشپزی برای شما بسیار آسان خواهد شد، پخت و پز قطعا کار لذت بخش و در عین حال دشواری است؛ حال اگر به یک گنجینه بزرگ پخت انواع غذا های شمالی و جنوبی و شهر های مختلف ایران دسترسی داشته باشید چطور؟ در هر لحظه بتوانید هر کدام از غذا ها را که می خواهید با فراهم کردن مواد لازم بپزید.
علاوه بر دستورات پخت در آشپزی ریزه کاری های زیادی وجود دارد که در هیچ منبعی چه در اینترنت و چه در کتاب ها در مورد آن اطلاعات زیادی وجود ندارد، از انتخاب روغن ها و ظرف گرفته تا روش های جایگزین سرخ کردن و پختش انواع دسر، پیش غذا و غذای اصلی که سفره شما را رنگین می کنند.